[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
> 'Thuis'
Het was eindelijk zover! Afgelopen weekend mochten we naar Hellendoorn om daar een van de mooiste wedstrijden van het jaar te rijden.
Ik weet niet hoe anderen dit ervaren maar ieder jaar weer, zodra ik het terrein daar op kom, schijnt de zon en zie louter vriendelijk lachende mensen!
Je kunt maar één keer een eerste indruk achterlaten en dat bepaald vaak toch wel hoe de sfeer is. Deze boodschap hoeft men in Hellendoorn niet gezegd te worden.
De parkeerwachters kijken je vriendelijk aan en wijzen je jouw plekje voor dat weekend. Eenmaal gesetteld, naar het secretariaat om daar ontvangen te worden door vriendelijke dames die ons voorzien van een blauwe emmer met daarin de informatie voor de wedstrijd. Na een aantal geïnteresseerde mensen te hebben begroet ga ik met een glimlach terug naar de camping…ons 'thuis' dat weekend. De toon is intussen gezet en ik besef dat het genieten is begonnen op dat moment!

> Details
De dames en heren van de “Helderse Voerluu” hebben ook dit keer zichzelf weer geëvenaard, zo niet overtroffen! Door de tomeloze inzet van bestuur en alle vrijwilligers hebben de terreinen rondom de manege ook dit jaar weer een spectaculaire metamorfose ondergaan en niets is aan het toeval overgelaten! En dan te bedenken dat deze mensen dit voor ons, menners, doen om een wedstrijd te kunnen rijden! Niets was er aan het toeval overgelaten en geen detail was overgeslagen.

> Dressuur
We hadden Anniek mee en mochten zaterdag ochtend tegen 11 uur de dressuur rijden. Ze voelde goed aan en door de supplementen die ze krijgt, is ze veel meer geconcentreerd op mij en niet op alles om haar heen. Dit vertaalde zich in een mooie, constante proef met prima punten van de juryleden die allen eensgezind waren over wat ze te zien kregen. Een prima score van ruim 73% (42,5 strafpunten) was een mooi uitgangspunt voor de rest van de wedstrijd.

> Vaardigheid
Meteen na de dressuur mochten wij de vaardigheid rijden. De ringmeester was, als altijd daar, keurig in pak met bolhoed om ons de baan vrij te geven en de piste was dusdanig aangekleed dat ik Anniek toch even goed liet kijken bij het binnenkomen, want zelfgemaakte koeien in het parcours waren toch wel punten van aandacht.
Bij het verkennen vernam ik al dat het een zeer technisch parcours was maar wel met paardvriendelijke lijnen en de tijd zou mede bepalend zijn.
De vaardigheid gaat de laatste tijd niet zoals ik graag zou willen, maar iedere keer is een nieuwe uitdaging dus ook nu met goede moed en aanvallend rijden was het devies op deze 25 poorten tellende uitdaging. Het resultaat was dit keer 2 ballen en wat tijdsoverschrijding. Ik wist niet goed of ik tevreden moest zijn, omdat het er toch weer 2 waren plus tijd, maar al snel begreep ik dat het wel in orde was. Van alle combinaties waren er 5 foutloos dit keer, dus ik hoefde me niet meteen te schamen. De zaterdag gaf een mooie score en ons team stond voorlopig op een gezonde tussenstand.

> Marathon en clip-overs
Meteen na de dressuur en vaardigheid zijn we het terrein op gegaan om te verkennen. De parcoursbouwer had mooie hindernissen gebouwd en wij kozen ervoor om zoveel mogelijk de lange, vloeiende lijnen te rijden met Anniek. Ik weet intussen dat ze erg krappe, technische lijnen goed kan doen, maar wilde graag weten hoe zij in de langere, snellere lijnen zou gaan en daarbij kijken wat fijner voor haar was. Ook wilde ik onze nieuwe koets goed kunnen proberen, want: hoe zou deze aanvoelen in het mulle zand en zouden we met de molenrem moeten werken? Een hoop dingen die we graag wilden uitzoeken. Het paniekhaak probleempje was opgelost door deze te voorzien van zelfborgende bouten en mooie veilige clip-overs.
Zondag tegen 12u mochten wij de hindernissen rijden en met een gezonde dosis 'onderbuikgevoel zijn Arjan en ik het B-traject ingegaan. We reden alle hindernissen zoals we ze bepaald hadden en Anniek liet zich weer eens goed zien! Ze is een dappere dame want het traject was best pittig!
Naast Anniek was ook de koets grandioos! Hij voelde erg goed aan en volgde mooi in het spoor van Anniek. Als een blok, zo stabiel en met gewicht onderin voelden wij beiden dat het nog harder zou kunnen zonder vertrouwen in te leveren.
Uiterst tevreden zijn we na de keuring van de dierenarts naar de camping terug gegaan en als snel bleek dat onze tijden in de hindernissen goed waren.

> Resultaten boeken
Meteen na de marathon heeft Eva zich ontfermd over Anniek om haar lekker af te spoelen en met een dekentje op weer naar haar stal te brengen. De koets en tuig werden ook schoon gespoten en direct weer “concours klaar” gemaakt. We misten wel de prijsuitreiking wat me speet want de organisatie had weer uitgepakt. Even later kreeg team Poppen alsnog de prijzen voor beste dressuur, snelste in de marathon en de gewonnen wedstrijd. Een mooie eindscore van 124,95 strafpunten is heel fijn om mee naar huis te nemen en toe te werken naar de volgende wedstrijd.

Hoefnet is als altijd weer supersnel met de resultaten, waarvoor dank!
Uitslagen en informatie:
Wie en wat maakt een wedstrijd …Hellendoorn blijft bijzonder.