[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Afgelopen weekend was de Hippiade van de KNHS, het Nederlands Kampioenschap Dressuur en Vaardigheid (de kegeltjes) in Ermelo.
Wij hadden ons gekwalificeerd en zijn met een fijn gevoel richting het centrum afgereisd.
De startlijst van onze rubriek (klasse Z dressuur en Z vaardigheid) was bekend en we zagen daar een groot aantal bekenden bij staan. Altijd mooi om in een vol deelnemersveld mee te strijden voor de titel.
PP mocht om 10.20u de eerste proef rijden. PP voelde fijn aan op het voorterrein en met frisse moed gingen we de piste in om daar kunnen te presteren. De meeste proeven rijd ik uit mijn hoofd maar deze keer kozen we ervoor om Eva voor te laten lezen.
Er wordt gezegd dat mannen niet altijd twee dingen tegelijk kunnen: Eva las keurig voor terwijl ik met de figuren bezig was. Luisteren ging me dit keer minder goed af en ik maakte een figuurfout. Het resultaat hiervan was punten aftrek. De proef zelf was goed maar een beetje braaf.
Het voordeel van dit kampioenschap is dat het gemiddelde van de twee proeven wordt berekend, dus er was nog hoop of een nette eindklassering.
Na een kwartier pauze mochten we gaan voor de tweede proef en we beseften beide dat het nu een alles of niets poging moest worden om nog verschil te kunnen maken.
Vlak voordat ik de piste inging, zette ik PP echt op scherp met het idee om dan ook voluit te rijden.
PP liep de proef zoals alleen hij dat kan! Het was een genot om met hem te mogen mennen en met een grote glimlach groette ik af bij de jury’s. Ik voelde dat dit een echt fijne proef was!
Nu het eindresultaat afwachten.
Na een poosje bleek dat men het eens was met ons gevoel en we werden beloond met ruim 68 % op deze proef. Samen met de eerste was dit goed voor de overwinning met ruim een procent verschil op de nummer 2.
Supertrots mochten wij naar het hoofd terrein om daar de gouden medaille en de oranje sjerp voor PP in ontvangst te nemen.
Een nieuwe mijlpaal is bereikt met dit geweldige paard. Vorig jaar was hij al Nederlands Kampioen in de M rubriek en nu een stap hoger. Ons doel is om volgend jaar te strijden voor de klasse ZZ. Het hoogst haalbare.
Komend weekend gaan we strijden voor het Nederlands Kampioenschap samengesteld en ook daar zullen we ons best doen!
Klik hier voor de uitslagen.


  
Hippiade 2015