[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Afgelopen weekend hebben wij de wedstrijd in Zuidwolde gereden. Anniek mocht dit keer weer mee en we mochten met de nieuwe koets van De Lemerij starten.
Dressuur en vaardigheid: Zaterdag begon met de dressuur en vaardigheid. Anniek begint steeds fijner te lopen in de dressuur en dit gaf afgelopen zaterdag de winnende score in klasse 3 met ruim 48 strafpunten (bijna 70 %). Iets om erg trots op te zijn! Na de proef mochten wij de vaardigheid en deze liep niet zoals gewend want er vielen 5 ballen!!! Hier ligt nog veel huiswerk!
Marathon: Zondags mochten we de marathon doen en door stomme pech liet de paniekhaak van de streng in hindernis 2 los en waren we noodgedwongen om de hindernis uit te “wandelen”. Anniek was erg braaf, want het schoftje was intussen tot bij haar achterbenen geschoven. Iets wat toch niet echt prettig is voor een paard. Eenmaal uit de hindernis heel snel de streng weer vastgemaakt en onze weg richting de andere hindernissen vervolgt. De haak liet vlak erna weer los en uiteindelijk zijn we gestopt.
Of het aan de nieuwe koets lag? Nee! De paniekhaken waren door mij erop gezet en ik heb dit niet juist gedaan. De kracht op de strengen en haken waren zodanig, dat hierdoor de ringetjes zijn gesprongen, omdat ze er verkeerd op waren gezet door mij. Intussen is dit verholpen. Een leermomentje dus…
De eerste ervaringen met de koets zijn erg goed geweest en ik merkte dat hij als een blok door het oneffen terrein ging. De balans en snelheid waren perfect en dit beloofd veel voor de toekomst!
Over 14 dagen gaan we in Hellendoorn een nieuwe poging doen!!

Meer informatie over de uitslagen, zie:

  
Samengestelde menwedstrijd Zuidwolde